Dit jaar vieren we 10 jaar partnerschap met Beiersdorf! Ter gelegenheid hiervan overhandigde Goods to Give aan Marc Herinckx en Karin de Koning « De Gouden Pallet ». Dankzij Beiersdorf werden in 2013 de eerste producten van Nivea, Eucerin en Hansaplast herverdeeld onder ons netwerk van organisaties die strijden tegen armoede in België. Hartelijk dank voor hun onschatbare steun! Shampoo, zeep en schoonheidsproducten van goede kwaliteit helpen om een beetje menselijke waardigheid terug te geven en tovert een glimlach op het gezicht van de meest achtergestelde mensen. Samen wensen we deze golf van solidariteit op lange termijn voort te zetten: sociale organisaties hebben nu meer dan ooit steun nodig!

De afgelopen 5 jaar hebben we 318.144 hygiëne- en verzorgingsproducten van Beiersdorf herverdeeld onder
armoede-organisaties. In 2022 alleen, werden 212 organisaties in heel België rechtstreeks geholpen, en dit dankzij 52.447 herverdeelde producten. De organisaties bevestigen ons dat de producten van Beiersdorf essentieel zijn in het dagelijkse leven en bijdragen tot het welzijn en het gevoel van eigenwaarde van de mensen die dankzij de donaties van Beiersdorf bereikt worden. BEDANKT voor deze geweldige samenwerking!

Op maandag 12 juni organiseerde Beiersdorf een « Care Beyond Skin » dag: het hele team wereldwijd (20.000 mensen) richtten hun focus op thema’s die meer aandacht verdienen. In de Benelux besteedde het team speciale aandacht aan het thema ‘inclusie’. Tijdens deze dag bezochten we samen met het Belgische Beiersdorf team de Brusselse partnerorganisatie DoucheFLUX. Sinds de oprichting eind 2011 zet DoucheFLUX zich in voor de re-integratie van kansarme mensen, of ze nu dakloos zijn of niet, of hun papieren in orde zijn of niet, en ongeacht hun afkomst. De Brusselse non-profitorganisatie biedt de meest kansarmen hulp en ondersteuning via een hele reeks diensten, waaronder douchen, kleding wassen, kluisjes gebruiken, een medische controle ondergaan, enz., maar ook een waaier aan activiteiten en opleidingen om hun zelfvertrouwen op te krikken: yoga, sportactiviteiten, hippotherapie, naaiworkshops, filmvertoningen, debatten, enz. De organisatie is ook zeer actief op het gebied van belangenbehartiging: daklozen worden actief betrokken en het doel is om stereotypen over extreme armoede te doorbreken. BRAVO aan het hele DoucheFLUX team voor het indrukwekkende werk dat ze elke dag verwezenlijken!

Gedurende de « Care beyond skin » dag werden door het Belgische team bovendien meer dan 2.000 solidariteitsrugzakjes voor de zomer samengesteld. Deze rugzakjes, gevuld met hygiëne- en huidverzorgingsproducten van Beiersdorf voor het hele gezin, zijn via de VZW Goods to Give verdeeld onder het netwerk van 460 organisaties die armoede bestrijden in heel België.

Share This