Naar aanleiding van de Internationale dag van de Menselijke Solidariteit, zetten we bij Goods to Give de maanden december en januari in het teken van solidariteit met mensen die in armoede leven. We lanceerden een warme oproep naar onze productpartners om extra solidair te zijn tijdens de wintermaanden en non-foodproducten te doneren. Hoewel de actie nog tot eind januari loopt, kregen we al 16 positieve reacties van onze partners waaronder o.a. P&G, Reckitt, L’Oréal, Henkel, Beiersdorf, Kimberly-Clark, AkzoNobel, Brandloyalty, Cartamundi, Chembo Bevil, VANS (VF Corporation), Pierre Fabre, Torfs, Urgo, … waardoor zo’n 60.000 non-foodproducten nu al hun weg vonden naar onze magazijnen en herverdeeld kunnen worden naar mensen in armoede.

De Internationale dag van de Menselijke Solidariteit werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties.[1] Deze dag staat ten dienste van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) opgesteld door de Verenigde Naties om de hele wereld te mobiliseren de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen.[2] Wetende dat de allereerste ontwikkelingsdoelstelling de strijd tegen armoede is, wilden we deze dag absoluut in het teken zetten van solidariteit naar ons netwerk van meer 350 armoede-organisaties. Samen bereiken we tenslotte meer dan 275.000 mensen in armoede in België die meer dan ooit hulp nodig hebben.

We lanceerden een warme oproep naar onze 65 productpartners die op regelmatige basis hun non-foodoverschotten doneren ten voordele van mensen in armoede. We zamelen voornamelijk producten in die onmisbaar en dus essentieel zijn in het dagelijks leven zoals producten voor de persoonlijke hygiëne (shampoo, douchegel, tandpasta, maandverband, scheermateriaal, …), onderhoudsproducten (wasmiddel, kuisproducten, …), producten voor kinderen (luiers, schoolmateriaal, speelgoed, babyproducten, …), kleding, schoenen en alles voor het huis (keukenmateriaal, badkamerproducten, bedlinnen, …).

Het doel van die warme oproep?
Onze partners mobiliseren om extra solidair te zijn tijdens de wintermaanden december en januari. Voor veel mensen is de eindejaarsperiode een periode van warme momenten met familie en vrienden, gezellige etentjes, cadeautjes krijgen en uitdelen, … Hoe warm ze ook is voor de ene, des te moeilijker voor de andere. Voor 1 op 5 Belgen zijn december en januari spijtig genoeg extra moeilijke maanden. De eindejaarsperiode brengt vaak heel wat uitdagingen met zich mee om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Voor hen betekent dit koude winterdagen, geen geld voor etentjes en cadeautjes, sociale exclusie, …

Dankzij de solidariteit van 16 productpartners, kunnen we ons netwerk van armoedeorganisaties en de mensen die zij bereiken nog meer ondersteunen tijdens de winterperiode. 60.000 essentiële non-foodproducten werden gedoneerd n.a.v. 20/12 en we zijn iedereen enorm dankbaar voor deze duidelijke blijk van hartverwarmende solidariteit! Dit motiveert ons om 2022 met enthousiasme in te duiken en er even solidair jaar van te maken!

[1] https://www.un.org/en/observances/human-solidarity-day

[2] https://www.sdgs.be/nl/sdgs

Share This