10 bedrijven zetten zich samen in om kansarme kinderen met een glimlach naar de eerste schooldag te laten vertrekken

Met grote trots, en gedreven door het succes van voorgaande edities, gaan we terug van start met de zomeractie ‘Back to School wih a Smile’. De komende maanden, zullen we zoveel mogelijk schoolproducten aanbieden aan kansarme kinderen overal in België opdat ze de eerste schooldag met een glimlach tegemoet kunnen gaan.

Opnieuw kunnen we rekenen op onze partner BNP Paribas Fortis die net zoals de voorbije 2 jaar, tijdens de zomervakantie een inzamelactie op poten zet. Werknemers van de bank zullen van 11 juli tot en met 11 september schoolpakketten kunnen sponsoren. Een compleet schoolpakket bestaat uit een boekentas, pennenzak, brooddoos, drinkbus, schrijfmateriaal, kaften en schriften. Met de ingezamelde budgetten koopt G2G schoolmateriaal aan dat via het platform van Goods to Give wordt herverdeeld aan kindjes die in armoede leven.

Bekijk de volgende video gemaakt in samenwerking met BNP Paribas Fortis en de sociale organisatie AGAPE van de Sint-Michielsbeweging die het belang van de actie mooi weergeeft:

https://player.vimeo.com/video/278507717

Bovendien zijn er tal van bedrijven die onze actie maar al te graag ondersteunen door schoolmateriaal te doneren, en inmiddels hebben we van Eastpak, Kipling, Lyreco Turbel en Sedus reeds donaties mogen verwelkomen. Dankzij AVA, Collishop en Club/Standaard Boekhandel, hebben we schoolproducten kunnen aankopen met de ingezamelde budgetten aan de beste voorwaarden.

Maar dit jaar, als kers op de taart, kunnen we ook rekenen op de financiële steun van onze partner AG Insurance. Dankzij deze financiële steun, kunnen we nog meer broodnodige schoolproducten ter beschikking stellen.

 

In totaal, kunnen we rekenen op 10 bedrijven die zich actief inzetten voor een waardige eerste schooldag voor kinderen in nood in België.

Vorig jaar, hebben we een 10.000 schoolproducten herverdeeld.
Dankzij de steun van onze partners, rekenen we erop om het dit jaar nog beter te doen!

Voor het derde jaar op rij, lanceren we de campagne ‘Back to School with a Smile’ in samenwerking met de VZW Goods to Give dat als doel heeft om kwaliteitsvol schoolmateriaal te financieren. Deze actie heeft er in 2017 voor gezorgd, dat honderden kinderen die onder de armoedegrens leven naar een waardige eerste schooldag zijn vertrokken en dit dankzij de financiële steun van 226 medewerkers van de bank en de vermeerdering van het ingezamelde budget door de BNP Paribas Fortis Stichting. Een waar succes dat volledig in lijn ligt met de 4de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling: een kwaliteitsonderwijs voor onze jongeren!”

  • Marc Felis, Head of BNP Paribas Fortis Foundation, Corporate Social Responsibility (CSR)
Share This