« Dankzij de actie Back to school with a smile, hebben onze kinderen dubbel gewonnen. Er kan namelijk heel wat budget uitgespaard worden. Dat uitgespaarde budget kan nu gebruikt worden voor leuke cadeau’s voor Sinterklaas en om hun dagelijks leven te verbeteren. »
– Le Baillage

Elk jaar opnieuw stomen duizenden kinderen overal in België zich klaar voor de start van het nieuwe schooljaar in september. Het is het moment voor gezinnen om nieuw schoolmateriaal aan te schaffen voor het komende jaar. Vele jongeren en kinderen verheugen zich hierop, voor sommigen echter, is dit net een extra moeilijk moment.

15% van de kinderen leeft immers onder de armoedegrens. Het aanschaffen van nieuw schoolmateriaal kan niet altijd als een prioriteit beschouwd worden binnen deze gezinnen en zij zien zich vaak genoodzaakt, tegen eigen wil in, om te besparen op dergelijke uitgaven.

Om deze sociale exclusie tegen te gaan, biedt Goods to Give een oplossing voor het dagelijkse leven van de minstbedeelden. De vzw Goods to Give heeft namelijk als missie om nieuwe non-foodproducten in te zamelen bij bedrijven en deze vervolgens te herverdelen naar mensen in armoede, via een netwerk van sociale organisaties die de armoede bestrijden in België.

Voor het 4de jaar op rij, organiseert Goods to Give tijdens de zomermaanden de actie « Back to School with a Smile » om kinderen uit kwetsbare milieus met een glimlach op het gezicht de eerste schooldag te laten aanvangen.

Onze actie heeft als doel om zoveel mogelijk nieuw schoolmateriaal in te zamelen bij bedrijven. Zij doneren speciaal voor deze gelegenheid rugzakken, boekentassen, pennenzakken, schrijfgerief, …. Goods to Give kan hiervoor op de steun rekenen van partners waaronder AVA, Eastpak, Turbel, STABILO, Colruyt Group, ClubStandaard Boekhandel, … We herverdelen vervolgens het ingezamelde materiaal naar sociale partnerorganisaties zodat families in precaire omstandigheden overal in België het in handen kunnen krijgen.

Goods to Give heeft reeds heel wat ingezameld : 700 schoolkits in 2016, 10.000 verschillende schoolproducten in 2017 en meer dan 26.000 in 2018. Wij hopen uiteraard om ook van dit jaar een solidaire jaar te maken voor kinderen in armoede!

Daarbovenop, organiseert BNP Paribas Fortis, met de steun van haar stichting, voor de 4de keer een inzamelactie bij eigen personeel opdat Goods to Give met het ingezamelde budget kwalitatief hoogwaardige schoolproducten kan aankopen bij haar partners AVA en Collishop aan interessante tarieven. Goods to Give kan ook rekenen op een financiële steun van AG Insurance, waardoor ze nog meer producten kan aanbieden. Dit jaar heeft ze reeds schoolmateriaal kunnen inzamelen voor een totale marktwaarde van meer dan 300.000€.

U kan de actie « Back to School with a Smile » ook steunen opdat kinderen in precaire omstandigheden met een glimlach op het gezicht de schoolpoort kunnen binnenwandelen. Het volstaat om een donatie te doen op de rekening BE10 0000 0000 0404 of een mail te sturen naar het volgende adres: [email protected]

Share This