Deze zomer hebben we bij Goods to Give 60.000 spiksplinternieuwe kwalitatieve schoolproducten voor kansarme kinderen in België ingezameld. Allerhande boekentassen, pennenzakken, brooddozen, drinkbussen, schrijfgerief, kaften, … werden ter beschikking gesteld van armoede-organisaties. Zij brengen op hun beurt de producten naar families en kinderen die in armoede leven in België. Dankzij de steun van 9 bedrijven bereikten we tot nu toe al meer dan 100 armoedeorganisaties. Op deze manier proberen wij een brug te vormen tussen de armoedeorganisaties en bedrijven

Voor het zesde jaar op rij werd de solidaire actie Back to School with a Smile op poten gezet met één enkel doel voor ogen: zoveel mogelijk nieuwe schoolproducten herverdelen naar kinderen die in armoede leven in België. Opdat ook zij met een glimlach op het gezicht de schoolpoort kunnen binnenwandelen op de eerste dag van het nieuwe schooljaar en net zoals iedereen kunnen beginnen bouwen aan hun toekomst.

De noden zijn groter dan ooit tevoren.

België kampt namelijk met één van de hoogste kinderarmoedecijfers in Europa [1]. 1 op 5 kinderen groeit op onder de armoededrempel. [2] De Corona-pandemie heeft bovendien de armoedecijfers geen goed gedaan en na de overstromingen in juli zaten veel families plots met lege handen. De motivatie was dus groot om deze editie zo impactvol mogelijk te maken.

De schoolproducten werden tot nu toe al herverdeeld naar 112 armoedeorganisaties die via een solidaire webshop de gewenste schoolproducten konden bestellen. Goods to Give beschikt namelijk over een eigen netwerk van Belgische organisaties die elk op hun eigen manier mensen in armoede helpen.
Meerdere bedrijven hebben hun schouders gezet onder deze actie, namelijk de projectpartners BNP Paribas Fortis en AG, en de productpartners Maped, ColliShop Professional, Brandloyalty, Henkel, AVA, BIC, en Turbel.
Elk bedrijf had zijn eigen unieke manier om de actie te ondersteunen. Zo organiseerde de bank BNP Paribas Fortis voor het zesde jaar op rij een inzamelactie bij eigen personeel. AG heeft daarbovenop nog een financiële schenking gedaan. Met het ingezamelde budget zijn wij op zoek gegaan naar specifieke schoolproducten aan voordelige tarieven bij Collishop Professional, Brandloyalty, Maped en AVA. Bovendien hebben andere partnerbedrijven zoals Henkel, Turbel, BIC en Maped, nieuwe schoolproducten gratis geschonken.
Dankzij deze actie konden we tot op vandaag zo’n 60.000 schoolproducten aanbieden aan armoede-organisaties ter waarde van meer dan 240.000€.

We zijn alle armoedeorganisaties en bedrijven enorm dankbaar voor hun kostbare steun! Onze actie loopt nog tot eind september.

“Onze mensen zijn zeer blij dat we ook kwalitatief schoolgerief aanbieden want de maand september is een zeer dure maand voor onze begunstigden.
Daarvoor bedankt aan iedereen die dit voor onze mensen toegankelijk maakt.
En zo zien we vele kinderen glunderen met de nieuwe spulletjes. Eens geen afgedragen spullen van broer of zus of tweedehands. Eindelijk kunnen ze ook uitpakken met hun nieuwe schooltas, pennenzak, mappen en zoveel meer.”

– Chantal, vrijwilligster bij vzw De Schakel Sint-Job-in-‘t-Goor

[1] https://www.unicef.be/nl/beleidsbeinvloeding/beleidswerk-themas/kinderarmoede

[2] https://www.unicef.be/nl/communicatie/campagne-kinderarmoede

Share This