De vzw Goods to Give lanceert met succes de allereerste editie Back to Sport with a Smile! Meer dan 11.000 spiksplinternieuwe sportproducten zoals voetballen, zwemgerief, turnpantoffels, sportzakken, trainingspakken, sport & spel-kits, sportkousen, sportschoenen, … werden ingezameld. Ze zijn al voor een groot deel herverdeeld naar meer dan 50 armoedeorganisaties die kansarme kinderen in België helpen, zodat ook zij kunnen deelnemen aan sportactiviteiten. De hele actie is mogelijk gemaakt dankzij de steun van 8 partners, waaronder het Fonds Michel Vermeulen & Renée Martin, AG, Patrick (Cortina Group), Decathlon, All Sport (Speedo), Torfs, Brandloyalty en Megaform.

Voor de allereerste keer hebben we dit jaar onze solidaire actie Back to Sport with a Smile op poten gezet. Deze actie is een aanvulling op onze succesvolle actie Back to School with a Smile die dit jaar al aan haar 6de editie toe was. Het idee en het doel zijn hetzelfde: de focus leggen op een specifiek product waaraan een prangende nood is. Bij Back to Sport with a Smile ligt de focus op het inzamelen van sportmateriaal voor kansarme kinderen in België.

We merkten namelijk steeds vaker dat organisaties op zoek waren naar sportmateriaal omdat de kinderen binnen hun eigen netwerk vaak niet over sportmateriaal beschikten waardoor ze niet konden deelnemen aan sportactiviteiten. Sommige organisaties gebruiken sport zelfs als middel om sociale exclusie tegen te gaan. Sport is namelijk een activiteit waarbij gelijkheid voorop staat en de regels boven afkomst, gender, financiële middelen, taal, … staan. Organisaties trachten logischerwijs regelmatig sportactiviteiten te organiseren of hun begunstigden te motiveren om eraan deel te nemen. Daarvoor hebben ze sportmateriaal nodig en via de actie Back to Sport with a Smile konden wij actief op zoek gaan naar nieuwe sportproducten voor kinderen die in armoede leven in België.

Dankzij de financiële steun van het Fonds Michel Vermeulen & Renée Martin (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) hebben we een onderzoek kunnen voeren naar het potentieel en het belang van de actie alvorens er volledig in te duiken. De noden bleken significant te zijn en het belang groot. Deze zomer werd de lancering ingezet en gingen we voor de allereerste keer van start. Dankzij de financiële steun van het Fonds Vermeulen & Renée Martin en van AG konden we de broodnodige sportproducten aankopen. Wij vonden de meest geschikte sportproducten aan de interessantste tarieven bij onze partners Decathlon, Patrick (Cortina Group) & Megaform. Gelukkig konden we ook rekenen op de steun van onze partners Brandloyalty, All Sport (Speedo) & Torfs die ons spiksplinternieuwe sportproducten hebben gedoneerd. In totaal hebben we meer dan 11.000 sportproducten kunnen inzamelen en deze werden al voor een groot deel herverdeeld naar meer dan 50 armoedeorganisaties in België.

« Onze allereerste editie is een groot succes en wij kijken alvast uit naar volgend jaar want dan zal hoe dan ook de tweede editie plaatsvinden!
Er is veel vraag bij de armoedeorganisaties naar kwalitatieve sportartikelen. Wij proberen hierop zoveel mogelijk een antwoord te bieden door het opstarten van partnerschappen met bedrijven. Recent bleek nog dat een bedrijf als Nike duizenden sportschoenen per jaar gewoonweg vernietigt. Bij Goods to Give zeggen we dan: er is nog ruimte voor groei! »

– Remco Ruiter, algemeen directeur Goods to Give

Share This