Net als vorig jaar scheen de zon!

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de Rotary Interclub Mons Borinage op 26 maart een grote verdeling van non-food producten georganiseerd ten behoeve van verschillende sociale organisaties in hun regio (opvangtehuizen voor daklozen of  kinderen, verenigingen die kansarmen helpen of schoolhulp verlenen, sociale kruideniers, enz.) En dit allemaal in samenwerking met Goods to Give.

Elke vereniging kreeg een « cheque » voor de online catalogus van Goods to Give en ging naar huis met een pallet vol nieuwe non-foodproducten: luiers, sportkleding, tandpasta, shampoo, schoonmaakmiddelen, schoenen, enz. Al deze producten zullen hun acties op het terrein ondersteunen en vooral een glimlach toveren op de gezichten van mensen in precaire situaties die rechtstreeks van deze producten zullen kunnen genieten!

In 2021 kregen 11 verenigingen steun van Rotary. Dankzij een donatie van 2 800 euro ontvingen ze  producten met een totale waarde van meer dan
28 000 euro.

Dit jaar in 2022, is het succes nog groter: 20 verenigingen hebben een bestelling kunnen plaatsen bij Goods to Give door de hulp van de Rotary Interclub. Deze keer werden 11.624 producten ter waarde van 38.000 euro aan de verenigingen uitgedeeld.

En er is meer: de interclub heeft ook de kosten en het transport op zich genomen door de 26 paletten in onze opslagplaats in Charleroi op te halen en ze rechtstreeks naar de grote binnenkoer van de boerderij van Masnuy-Saint-Pierre te brengen waar de verdeling plaatsvond. De verenigingen, de Rotary Interclub en Goods to Give kwamen daar bijeen om al deze producten in auto’s en bestelwagens te leggen.

Hierdoor kunnen deze prachtige verenigingen hun werk voortzetten voor zij die dit het hardst nodig hebben. Ook de banden tussen Rotary en Goods to Give werden verder aangehaald: de interclub Rotary Mons Borinage heeft zijn actie verveelvoudigd, want door 100 euro te schenken ontvangt de vereniging voor 1.000 euro aan producten (de kosten van de producten van Goods to Give bedragen 10% van de waarde van de producten); en Goods to Give heeft nieuwe verenigingen leren kennen die nu 7 dagen op 7 week toegang hebben tot de catalogus.

Kortom, een geweldig verhaal van echt partnerschap!

Share This