Afgelopen donderdag hebben we samen met onze trouwe partner P&G een bezoek gebracht aan het opvangtehuis Casa Hestia. Zij maken deel uit van ons netwerk van 500 verenigingen die armoede bestrijden in België.
Casa Hestia werd opgericht in 1953 en zorgde tot 2009 voor jonge moeders tussen 18 en 30 jaar die in moeilijke omstandigheden leefden. En sinds 2009 is het een thuis voor grote gezinnen die in zeer precaire omstandigheden leven.

Volgens Thierry en Nathalie, de maatschappelijk werkers bij de organisatie, is het niet altijd makkelijk om deze gezinnen te ondersteunen. De taalbarrière is vaak een obstakel om de behoeften van deze families in nood goed en duidelijk te begrijpen en in kaart te brengen. Omslachtige administratieve procedures en de digitalisering van onze instellingen vertragen hun re-integratie in de maatschappij, hun zoektocht naar werk en het feit dat ze weer voor zichzelf als gezin kunnen zorgen!

Maar dankzij haar 25 bedden, biedt Casa Hestia biedt toch aan 4 grote gezinnen, een adres met een brievenbus, een dak, een gemeenschappelijke keuken, een wasmachine, een speelkamer, een tuin en buitenschoolse activiteiten voor de kinderen. Dit allemaal dankzij het dynamische team binnen de vzw Casa Hestia.

De situatie in belgië wordt echter elke dag complexer en de wachtlijsten groeien zienderogen. In Brussel sta je 15 jaar op de wachtlijst voor een sociale woning, ook al staan er 4.500 woningen leeg sinds 2024…

« Jullie hebben geen idee hoeveel vreugde jullie shampoos, wasmiddelen en luiers deze gezinnen brengen. Naast jullie professionalisme is de toegang tot merken zoals degene van P&G nog een reden waarom we samenwerken met Goods to Give, » zegt Nathalie tot slot.

Share This