PERSBERICHT – 30 AUGUSTUS 2019


GOODS TO GIVE LANCEERT 4e EDITIE BACK TO SCHOOL WITH A SMILE VOOR KINDEREN IN ARMOEDE

De vzw Goods to Give mobiliseerde deze zomer 10 bedrijven om hun schouders mee onder de solidaire actie BACK TO SCHOOL WITH A SMILE te zetten. Dankzij de steun van BNP Paribas Fortis, Eastpak, AG Insurance, AVA, de Colruyt Group, Collishop, Standaard Boekhandel & Club, Turbel, STABILO en Lyreco, heeft Goods to Give meer dan 50.000 nieuwe schoolproducten. Spiksplinternieuwe boekentassen, rugzakken, kaften en schrijfgerief konden zo ter beschikking gesteld worden aan haar netwerk van meer dan 350 Belgische armoede-organisaties. De duizenden kinderen in armoede die zo bereikt worden zullen hun eerste schooldag starten met een glimlach.

 Het is het vierde jaar op rij dat de vzw G2G deze solidaire zomeractie op poten zet. De actie kan elk jaar op meer steun en enthousiasme rekenen van de partner-bedrijven. Het belang van deze actie is dan ook groot. 15% van de kinderen in België leeft immers onder de armoedegrens[1]. Het aanschaffen van nieuw schoolmateriaal is binnen dergelijke gezinnen vaak moeilijk, en kan onmogelijk een prioriteit zijn. Desalniettemin is het hebben van een spiksplinternieuwe boekentas cruciaal voor een kind in armoede. Het geeft een gevoel van zelfvertrouwen en van erbij te horen. Elk kind verdient immers om aan zijn of haar toekomst te kunnen bouwen zonder achterstelling.

De vzw Goods to Give heeft de hele zomer lang allerhande nieuwe schoolproducten ingezameld en kon hierbij rekenen op het engagement van enkele van haar partners. Dankzij donaties van AVA, Eastpak, de Colruyt group, STABILO, Turbel, Standaard Boekhandel & Club en Lyreco konden de meest essentiële schoolproducten aangeboden worden aan sociale partnerorganisaties die kansarme kinderen bereiken. Hieronder bijna 3.000 boekentassen en rugzakken, meer dan 2.000 pennenzakken, bijna 4.000 kaften, meer dan 23.000 balpennen, potloden en vulpennen en meer dan 19.000 basisartikelen zoals gommen, markeerders, latten…

Naar jaarlijkse gewoonte, kon de vzw ook rekenen op een inzamelactie van de bank BNP Paribas Fortis die haar werknemers mobiliseerde om de actie financieel te ondersteunen. Ook kreeg Goods to Give, voor het tweede jaar op rij, een bijkomende financiële steun van AG Insurance. Dankzij deze partnerschappen met bedrijven kunnen de armoede-organisaties schoolproducten – voor een totale waarde van meer dan 350.000 € – via de online catalogus van Goods to Give bekomen aan 10% van de marktprijs.

Jaar na jaar neemt de omvang van de actie toe. In 2016 herverdeelde de vzw 700 schoolkits, in 2017 waren dat al meer dan 10.000 schoolproducten. In 2018, kende ze een verdubbeling en vonden meer dan 26.000 schoolproducten hun weg naar kansarme kinderen. 2019 was dan ook een groot succes met meer dan 50.000 ingezamelde schoolproducten. Ze kijkt alvast uit naar de volgende editie in 2020! Goods to Give dankt iedereen van harte die dit jaar heeft bijgedragen aan de actie Back to School with a Smile!

[1] https://www.knack.be/nieuws/belgie/nieuwe-studie-kinderarmoede-in-belgie-groter-dan-in-onze-buurlanden/article-normal-1406357.html?cookie_check=1563801982

Share This