Persbericht 7 NOVEMBER 2018
Goods to Give vormt vaste waarde binnen Belgische armoedebestrijding.


Dankzij de vzw Goods to Give worden jaarlijks meer dan een half miljoen non-food producten, ter waarde van 3 miljoen euro, herverdeeld naar mensen in armoede. Om dit allemaal in goede banen te leiden zorgt een 4-koppig vast team voor de dagelijkse werking. Sinds oktober staat een nieuwe algemene directeur aan het roer en werd een nieuwe verantwoordelijke voor het sociale netwerk gerekruteerd.

« Het is de ambitie van Goods to Give om incontournable te worden voor Belgische bedrijven en sociale organisaties op vlak van armoedebestrijding. Ons platform draait goed en we groeien iedere maand. Nu is het tijd om op te schalen juist door die groei te structureren en nog te versnellen. »

 

Getuigt Remco Ruiter, algemeen directeur van Goods to Give.

Goods to Give, een herverdelingsplatform voor non-food producten

Aangestuurd door zeer geëngageerde bestuurders en teamleden, heeft Goods to Give zich ontwikkeld tot wat het is vandaag: een goed draaiend professioneel platform dat de brug slaat tussen bedrijven en sociale organisaties. Het biedt een solidaire oplossing voor deze twee zeer verschillende werelden. Sociale organisaties kunnen via de online catalogus broodnodige non-food producten in handen krijgen voor hun strijd tegen sociale uitsluiting en armoede. De bedrijven kunnen een duurzaam verhaal koppelen aan hun non-food overschotten. In ruil voor hun donatie biedt Goods to Give een volledig transparante rapportering over waar de producten terecht komen en hoe groot daarmee de sociale impact is op vlak van armoedebestrijding.

Het vaste team van 4 geëngageerde Goods to Givers ontfermt zich over het dagelijks beheer met elk hun eigen expertise. Jérôme Merlin is de logistieke IT-expert die verantwoordelijk is voor het online zetten en de distributie van de producten. Louise Janssens beheert de partnerschappen met de bedrijven en neemt tevens de communicatie op zich in samenwerking met Remco Ruiter. Hij is de algemene directeur van Goods to Give en houdt het hele reilen en zeilen nauwlettend in de gaten. Anaïs Pauwels is verantwoordelijke voor het sociale netwerk en wordt hierbij mede ondersteund door 8 ambassadeurs en ambassadrices. Deze laatsten beheren op vrijwillige basis een regio in België en gaan op bezoek bij de sociale organisaties binnen die regio. Zo behoudt Goods to Give een nauw contact met alle sociale organisaties waardoor ze de noden kan kwantificeren en zo een gerichter antwoord biedt op deze noden.

 

Goods to Give anno 2018: een netwerk van 400 bedrijven en organisaties

Goods to Give heeft vandaag een stockagecapaciteit van 600 paletten voor de veelgevraagde non-food producten zoals shampoo, douchegel, luiers, tandpasta, kuisproducten, wasmiddel, kookmateriaal, schoolmateriaal, matrassen, etc. Meer dan 50 bedrijven zoals L’Oréal, P&G, Henkel, Ecover Method, IKEA, Decathlon, Beiersdorf, … doneren hun non-food overschotten aan Goods to Give. Via een online catalogus waarop meer dan 360 sociale organisaties zijn aangesloten, worden de gedoneerde non-food producten in alle transparantie herverdeeld naar zo’n 260.000 mensen in armoede, verspreid over heel België. Zo is het platform uitgegroeid tot een onmisbare referentie binnen het duurzaam verantwoord ondernemen en het bestrijden van de armoede.

Share This