PERSBERICHT – 16 OKTOBER 2019


BEDRIJVEN EN ARMOEDE-ORGANISATIES ZIJ AAN ZIJ VOOR MENSEN IN ARMOEDE

Op 17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Een dag die de vzw Goods to Give niet zomaar voorbij kon laten gaan. Ze lanceerde een warme oproep binnen haar netwerk om gedurende een maand zoveel mogelijk nieuwe non-foodproducten in te zamelen voor de minstbedeelden in België. De vzw kon op heel wat respons rekenen van haar partners: in totaal werden 135 paletten met duizenden shampoos, luiers, douche gels, toiletpapier, kuis- en schoonheidsproducten, elektro huishoudtoestellen en spelletjes aan Goods to Give geschonken.

“1 op 5 Belgen heeft niet de financiële middelen om nieuwe non-foodproducten aan te schaffen. Nochtans zijn deze producten van onmisbare waarde in het dagelijkse leven.”

zegt Remco Ruiter, directeur van Goods to Give.”

De vzw Goods to Give die zich actief inzet voor de strijd tegen armoede, slaagde erin om 9 partnerbedrijven te mobiliseren, waaronder L’Oréal, Henkel, P&G, Colruyt Group, Riem, Cartamundi, Asogem en Ontex. Zij schaarden zich aan de zijde van de vzw en schonken grote hoeveelheden levensnoodzakelijke  non-foodproducten. Haar partner Yves Rocher ging zelfs nog een stap verder en organiseerde een solidaire actiedag met haar eigen werknemers in het magazijn van Goods to Give. Gedurende een hele dag hebben ze 1.260 cadeaupakketten samengesteld met  basisproducten voor de persoonlijke hygiëne. Deze pakketten werden herverdeeld binnen het netwerk van sociale organisaties in het kader van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede.

« Het team van Goods to Give levert uitstekend werk bij het ontwikkelen van de circulaire economie en het ondersteunen van de strijd tegen armoede in België. Yves Rocher, een duurzaam bedrijf, ondersteunt hen graag in haar missie door middel van donaties en tijd van haar medewerkers. »

getuigt Guillaume Lecointre, CEO Yves Rocher Benelux

Belang van non-foodproducten in de strijd tegen armoede

De missie van de vzw bestaat sinds 2011 uit het inzamelen van nieuwe non-foodoverschotten bij bedrijven om deze vervolgens te herverdelen aan armoede-organisaties verspreid over heel België. Op die manier krijgen mensen in armoede toegang tot nieuwe kwaliteitsvolle non-foodproducten die essentieel zijn in het dagelijkse leven. De vzw Goods to Give bereikt zo’n 300.000 mensen die in armoede leven via 370 Belgische armoede-organisaties die zijn aangesloten op haar platform. Om te beantwoorden aan hun dagelijkse noden, is ze continu op zoek naar overschotten van producten zoals tandpasta, luiers, shampoo, douchegel, kuisproducten, wasproducten, maandverband, scheermateriaal, schoolmateriaal, kleding, …  Alles wat nodig is om op een waardige manier te leven. Ze kan hiervoor rekenen op de steun van 60 bedrijven die op een constante basis hun non-foodoverschotten schenken ten voordele van de minstbedeelden. Dit jaar alleen werden tot nu toe al bijna 800.000 nieuwe non-foodproducten herverdeeld naar zij deze het hardste nodig hebben.

Share This