Als vzw die non-foodoverschotten inzamelt met als doel om mensen in armoede te helpen bij hun dagelijkse leven, is 17 oktober een dag die vanaf het begin van het jaar in de agenda staat. Ook dit jaar hebben we dan ook geprobeerd om deze dag zoveel mogelijk in de kijker te zetten door warme oproepen te lanceren en door solidaire actiedagen te organiseren met de partnerbedrijven. Meer dan 50 werknemers van 3 verschillende bedrijven kwamen de handen uit de mouwen steken in ons magazijn om zo samen cadeaupakketten te maken voor mensen die in armoede leven in België. Dankzij dit alles vonden de afgelopen maand meer dan 100 paletten met essentiële non-foodproducten hun weg naar ons herverdeelplatform ten voordele van mensen in armoede.

Vandaag heeft nog steeds 1 op 5 mensen in België het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en ontbreekt het hen aan financiële middelen om op een actieve manier deel te nemen aan het dagelijkse leven. Voor deze mensen die in armoede leven proberen we zoveel mogelijk non-foodproducten in te zamelen die onmisbaar zijn in het dagelijkse leven zoals tandpasta, douchegel, shampoo, luiers, maandverband, kuisproducten, wasproducten, scheermateriaal, schoolmateriaal, … Stel je maar eens voor dat dergelijke producten te duur zijn en dat je het zonder moet stellen? Dat is de missie van Goods to Give: ervoor zorgen dat deze producten toch tot bij mensen in armoede geraken.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de bedrijven en hun personeel actief te laten bijdragen tot onze dagelijkse missie. We hebben 3 solidaire actiedagen georganiseerd op respectievelijk 15/10, 18/10 en 20/10.
Op 15/10 is een 30-koppig team van onze partner Reckitt de handen uit de mouwen komen steken in ons magazijn in Charleroi. Zij hebben meer dan 60 paletten kuisproducten gedoneerd zodat de werknemers van Reckitt zelf 1.200 kits van kuisproducten hebben kunnen samenstellen. Kuisproducten zijn broodnodig en vaak duur in aankoop. Een fantastische impactvolle actie die de werknemers actief inzet ten voordele van mensen in armoede.
Op 18/10 kwam een enthousiast team van L’Oréal naar ons magazijn in Charleroi. L’Oréal staat al sinds dag 1 aan onze zijde en samen met hun team konden we ook dit jaar weer heel wat betekenen samen. Hun doel? De 25.000 gedoneerde producten omzetten tot zoveel mogelijk cadeaupakketten voor vrouwen en mannen in armoede. De meer dan 1.000 cadeaupakketten werden herverdeeld naar aanleiding van de eindejaarsfeesten.
Op 20/10 kwam een 5-koppig team van Yves Rocher aan in ons magazijn. Dankzij een donatie van wel 20 palletten hebben we die dag ook een positief resultaat kunnen neerzetten. Samen hebben ze meer dan 600 mooie beauty kits samen te stellen voor kansarme vrouwen opdat ook zij eens kunnen genieten van een verwenpakket.

Share This