De schoolpoorten zijn weer geopend, de klassen zitten vol en dus ook de boekentassen. En naar goede jaarlijkse gewoonte, vond onze solidaire inzamelactie Back to School with a Smile plaats. Afgelopen zomer hebben we samen met 13 partnerbedrijven en 127 armoede-organisaties zo’n 70.000 spiksplinternieuwe schoolproducten kunnen herverdelen naar kansarme kinderen en kinderen gevlucht uit Oekraïne. Dankzij deze actie hebben we zo heel wat kansarme kinderen met een nieuwe gevulde boekentas en een glimlach op het gezicht naar de eerste schooldag zien vertrekken. Zo kunnen ook zij aan hun toekomst bouwen met gelijke kansen!

Op deze foto zie je Lindsey, een alleenstaande mama met 3 kinderen. Zij vertelde het volgende:
« Wij zijn zo blij met het aanbod in onze sociale kruidenier! Nu kan ik mijn kinderen ook eens wat nieuw schoolgerief geven. En hoe leuk voor hen om ook eens een merkproduct te hebben.« 

De solidaire actie Back to School with a Smile is een vaste waarde geworden bij Goods to Give tijdens de zomermaanden want ze is al aan haar 7de editie toe. Goods to Give zamelt doorheen het ganse jaar nieuwe non-foodproducten in die onmisbaar zijn in het leven om vervolgens te herverdelen naar mensen die in armoede leven in België. Maar in de zomer leggen we extra nadruk op schoolproducten omdat de noden zo groot zijn. Het is cruciaal dat een kind dat opgroeit in armoede het gevoel krijgt dat hij of zij kan bouwen aan haar/zijn toekomst met dezelfde kansen. Een nieuwe boekentas zorgt voor fierheid, bevordert de eigenwaarde en laat haar/hem zien dat we geloven in haar/zijn toekomst.

Op deze foto zien we Sonja, een alleenstaande vrouw en ook fiere meter van 2 kinderen. Ze glundert omdat ze ook eens een geschenkje kan geven aan de kinderen, iets waar ze normaalgezien geen geld voor heeft. Dankzij de ondersteuning van de Voedselbank, de Sint-Vincentius Vereniging en Goods to Give, slagen we er in om haar plaats in de samenleving te bevestigen opdat ze kan bouwen aan een betere toekomst.

Dankzij de steun van 13 partnerbedrijven hebben we dit jaar zo’n 70.000 spiksplinternieuwe hippe schoolproducten kunnen aanbieden: rugzakken en boekentassen van Vans, Eastpak & Turbel, pennenzakken van Turbel & L’Oréal, schrijfgerief van Maped & Marabu, Pritt van Henkel, kaften en schriften van AVA, brooddozen en drinkbussen van Colruyt Group, balpennen van BIC, knutselmateriaal van De Kinderplaneet, … Veel producten werden gedoneerd maar dankzij de financiële steun van AG en BNP Paribas Fortis hebben we ook producten kunnen aankopen. De bank BNP Paribas Fortis staat al aan onze zijde vanaf het allereerste begin en is dus ook aan de 7de editie toe van een financiële inzamelactie die ze jaarlijks organisert bij haar personeel. De combinatie van donaties en aankopen zorgt ervoor dat we een concreet antwoord hebben kunnen bieden op een concrete nood. Enorm bedankt aan onze partnerbedrijven die hun schouders mee onder onze solidaire actie hebben gezet: BNP Paribas Fortis, AG, Maped, Turbel, AVA, Eastpak, Vans, L’Oréal, Henkel, Marabu, Colruyt Group, De Kinderplaneet & BIC.

De boekentas, en alles wat erin hoort te zitten, hebben we de hele zomer herverdeeld naar ons netwerk van armoede-organisaties. 127 armoede-organisaties konden dan op hun beurt schoolproducten aanbieden aan gezinnen in nood, kinderen in een opvangtehuis en kinderen gevlucht uit Oekraïne.

« Kinderen en ouders hebben we zó gelukkig gemaakt om met mooie en degelijke spullen het nieuwe schooljaar te starten.« 
– Pierre van Gansen, Sociale kruidenier ‘T Winkeltje in Merksem

Het is dankzij onze partnerschappen met bedrijven en armoede-organisaties dat we de producten hebben kunnen herverdelen aan kindjes die deze het hardste nodig hadden. De laatste schoolproducten zullen herverdeeld worden in oktober. Maar wij staan al te trappelen van ongeduld om aan een nieuwe editie te beginnen volgend jaar! Wij kijken er alvast naar uit!

Share This